Ajankohtaista

Pirkkalan Pursiseura ry:n syyskokous

Hei

Pirkkalan Pursiseura ry:n sääntömääräinen syyskokous

pidetään Turrin satamassa 28.10.2022 klo 18:00 alkaen.

Tervetuloa keskustelemaan ja päättämään tulevan kauden toiminnan raameista

Hallitus

 

Venetsialaiset Turrin satamassa  lauantaina 27. elokuuta

Seuran talous on tiukalla. Vietämme jäsenten pienimuotoisen venetsialaisillan makkaranpaiston ja miedon juoman voimalla.

Tervetuloa tapaamaan toinen toisiamme ja tutustumaan missä vaiheessa uudisrakennus on. Rakennukselle toivotaan osuvaa nimiehdotusta.

Tervetuloa! hallituksen puolesta Timo Leivo

 

Telakkamestari tiedottaa!

Veneilykausi on alkanut ja satamassa myllertää. Talvisäilytyksessä olevat veneet rannassa saa laskea vesiin ja pitää olla 1.6 mennessä siirretty perälle tai järveen. Mikäli kysyttävää ota yhteyttä telakkamestariin

Pirkkalan Pursiseura ry. / katsastuspäällikkö

Veneiden katsastus 2022

Toteutamme veneiden katsastukset vielä tänä vuonna ns. ”omakatsastuksena”

  1. Perus- eli runkokatsastukset suoritetaan syksyllä veneiden noston jälkeen. 
  1. Vuonna 2021 katsastetut, seuran rekisterissä olevat veneet, katsastetaan veneen omistajan toimesta omatoimisesti. Veneen omistaja käy veneen käyttöluokituksen mukaisesti läpi katsastuskohteet. Tämän jälkeen omistaja merkitsee venetodistukseen tämän vuoden kohdalle merkinnän, omakatsastus.

Venetodistus jätetään sen jälkeen kirjekuoressa valvontakoppiin. Katsastaja rekisteröi katsastuksen suoritetuksi, laittaa katsastustarran kuoreen, jonka voi noutaa samasta valvontakopista. Kirjoita kirjekuoren päälle nimesi, veneen nimi tai rekisterinumero ja oma puhelinnumerosi.

Mikäli olet katsastuksen suhteen epävarma katsastusasioissa, ota rohkeasti yhteyttä katsastajiin ja kysy neuvoa.

  1. Veneilykaudelle 2022 seuran rekisteriin liittyneet, katsastamattomat uudet veneet katsastetaan normaalisti katsastajan antamia turvaohjeita katsastuksessa noudattaen. Ainoastaan veneen omistaja yksin saa olla läsnä katsastuksessa,

Katsastuspäivät ovat 17. ja tarvittaessa 24. toukokuuta. Ota yhteys etukäteen katsastajaan sopiaksesi katsastuksen kellonajasta ja yksityiskohdista.

  1. Kaikki katsastukset tulee olla suoritettuina kesäkuun viimeiseen päivään mennessä.
  1. Katsastajien yhteystiedot löydät seuran nettisivulta.

Katsastusluokat

Veneet katsastetaan niiden rakenteen, varustuksen ja käyttötarkoituksen mukaan. Katsastusluokkia on nykyään neljä; Katsastusluokka 1 – Avomeri, Katsastusluokka 2 – Rannikko, Katsastusluokka 3 – Saaristo ja Katsastusluokka 4 – Suojaiset vesialueet

Katsastajilta usein kysytään, että mihin luokkaan vene tulisi katsastaa. Karkeasti ottaen jaottelu voi olla seuraava muistaen, että katsastettavan veneen on myös sovelluttava käyttötarkoitukseensa;

Avomeri -luokkaan katsastetaan omavaraiset veneet, joiden veneilyalueena ovat Euroopan rannikkoalueet ja Välimeri

Rannikko -luokkaan katsastus on suotavaa, jos veneilyalue rajoittuu Pohjan- ja Suomenlahteen sekä Itämeren rannikkoalueille

Saaristo -luokkaan katsastetaan veneet, joita käytetään Suomen rannikkoalueella, Ahvenanmerellä ja sisävesistöissä∙ Suojaisille vesialueille katsastetaan veneitä, joita käytetään ”yhteysveneinä” katsastusluokan mukaan suojaisilla vesialueilla. Tällaisia veneitä voi olla esim. HT-vene, tuulilasivene ja avovene.


Ulkopuoliset veneluiskan käyttäjät!

Pysäköinnissä on noudatettava liikennemerkkejä. Sataman koko alueella on kielto aallonmuodostuksesta. Naapureiden vesialueet kuuluvat pihapiireihin, eli et mene sinne.

Saattolaiturin yksityiskäyttö on sallittu, huomioi muutkin käyttäjät. Esimerkiksi kotieläinten uittaminen on sallittu. Satama-alueen liiketoiminnallinen käyttö ilman seuran etukäteen myöntämää lupaa on kielletty.

—————————————————

******************************************

AJANKOHTAISTA

******************************************

Terveisiä Turrista 15.1.2020


Turrin järjestyksessä toinen EU-tuella rahoitettu hanke, Turri-2 on saatettu päätökseen:
Septityhjennyspumppu on palvellut yhden kauden verran ja auttanut myös Nokian veneilijöitä heidän omansa ollessa pois käytöstä. Toivotamme kaikki tulijat tervetulleeksi ja etenkin sataman edustan aallonmuodostuskiellon huomioivat venekunnat. Niilonsaareen saatiin pitkään toivottu kulkuyhteys syksyn vaihtuessa talveksi. Tulevana kautena kävelylaiturille lisätään vielä valot. Nähtäväksi jää pysyykö reitti ehjänä ja siistinä. Toivottavasti vanhemmat ohjaavat rakkaita teinejään, ettei muunlainen ohjaus johda käräjätupaan.

Pysäköintialuetta on laajennettu ja tasoitettu. Jotta myös huippusesongin aikana kaikki mahtuvat, on noudatettava joitakin sääntöjä. Säännöt voivat juuri sinun pysäköidessäsi tuntua turhilta, noudata silti. Tärkeimpänä muutoksena halutaan luiska ja rakennusten vieret pitää tyhjänä. Se helpottaa traileriveneiden laskua, kunnan vedenottoa ja jätekuljetuksia. Trailereita ei saa enää jättää lähimmälle pysäköintialueelle, vaan se on pelkästään autoille. Maansiirto on tehty jäsenistön kustannuksella, joten heidän on lupa pysäköidä ilman aikarajaa, kun taas vierailijoille tarjotaan aikarajoitettu pysäköinti.Kauden aikana seurataan pärjätäänkö suosituksilla, vai pitääkö itseämme kiusata jatkossa pysäköinninvalvonnalla.

Ei anneta edellämainitun uhkailun viedä veneilyn iloa. Kausi on seuran kolmaskymmenes. Tehdään siitä yhdessä mukava huomioimalla turvallisuus, ympäröivä luonto ja kanssaveneilijät. Syyskokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman mukaan satamaa on tarkoitus entisestään vielä parantaa.

Veneilyterveisin,
Kommodori

………………………………………………………………………………………….

MISTÄ APUA VESILLÄ ? pirkanmaa.meripelastus.fi

……………………………………………………………………………………………….

****************************************************************

Navigare necesse est, vivere non est necesse – ”veneily on elämää tärkeämpää”

****************************************************************